Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
ÜDVÖZÖLJÜK
Köszönöm, hogy érdeklődéseddel tünteted ki a Roma Polgári Tömörülés munkáját. Politikusként a rendszerváltás óta vagyok aktív tagja a roma közéletnek, 2007 márciusa óta pedig a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökeként képviselem a főváros nagyjából 150-200 000 fős roma lakosságát. Új irányvonalat, változást hirdetek.
Hm... Ez érdekel!
MAGAZIN
Váradi István
2014.11.01.
A Roma Polgári Tömörülés azért készítette ezt a kis filmet, hogy bemutassa azokat a roma származású embereket, akik a hétköznapok során teszik mindennap a dolgukat. Ők azok az emberek, akik hétköznapi, esetenként kevéssé megbecsült foglalkozásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy kényelmesebb, vagy szebb és jobb legyen az életünk.

Ebben a portérfilmben Váradi Istvánt mutatjuk be, aki több mint 30 éve dolgozik vízvezeték szerelőként Nagykanizsán.Ez a film az Európai Unió Alapvető- és Állampolgári Jogok Programjának támogatásával jött létre. Ennek a filmnek a tartalmáért kizárólag a Roma Polgári Tömörülés a felelős. Nem tekinthető az Európai Bizottság véleményének.
Hm... Ez érdekel!
AKTUALITÁSOK
Cigányság és a Migránsok
2016.09.21.
Makai István a Klub Rádió reggeli műsorában kérdezték arról, hogy hogyan érinti a magyarországi cigányságot a migráns kérdés, illetve a népszavazás.

Hm... Ez érdekel!
IRU Magyarországon
2016.06.03.
Zoran Dimov a Nemzetközi Roma Egység (International Roma Union) elnöke látogatott el Magyarországra Macedóniából.


Hm... Ez érdekel!
 
KÖZÖS JÖVŐ: KISFILMEK
„Csak együtt mehetünk tovább…”
Makai István elnök gondolatai
 
Együtt…
Molnár Ferenc Caramel mesél
   
„Óriási a média és a közösség felelőssége…”
Fátyol Zsuzsanna, Hégető Honorka és Tolerancia-díjas újságíró
 
„Békében és egyetértésben egy építkezést el kell indítani…”
Virág Endre, vállalkozó véleménye
RPT ESEMÉNYEK
Megemlékezés a Holokauszt Cigány Áldozataira
2014.08.02.
Augusztus 2-án a Roma Holokauszt 70. évfordulóján Makai István a Roma Polgári Tömörülés elnöke és Áder János Magyarország köztársasági elnöke közösen emlékeztek, és hajtottak fejet az áldozatokra emlékezve a csepeli Cigány Történeti-, Kulturális-, Oktatási- és Holokauszt Központban.

Hm... Ez érdekel!
 
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English
Új főprímása lett az Égi Kávéháznak
2014.04.27. A A A

Sírásunk néma, fájdalmunk mély. A csodás muzsikát, a szép nótákat, a ritkán hallott, önfeledt éneket ezentúl csak felvételekről élvezhetjük. A hangszer eltörött, a vonó árván maradt. Boldogok és gazdagok lettünk azzal, hogy ismertük, szerethettük őt. Mi mindig együtt voltunk. Örömben, bánatban. Együtt ünnepeltünk, együtt sírtunk, ha úgy hozta a sors, az élet. Ünnepeltünk tavaly decemberben, a Kisebbségek Napján, amikor a világhírű zenekara „Múltunk közös lesz a jövőben is” közéleti díjat kapott a Fővárosi Cigány Önkormányzattól.

Ünnepeltünk és büszkélkedtünk április 8-án, a cigányság világnapján, hogy hazánknak van 100 olyan kiváló cigányzenésze, akik rangot, dicsőséget és elismerést hoznak az év minden egyes napján Magyarországnak. Büszkélkedtünk, hogy szeretetünk és bizalmunk kölcsönös, megingathatatlan. Most hallgatunk. Némán és csendben nézzük a fotót, az árván maradt hangszert, amely bejárta a világ szinte minden országát. Az ünnepelt Hungarikum, a méltán megbecsült és tisztelt zenész most új szerepkörbe, egy új, egy más színpadra lépett. A rég nem látott, de soha nem feledett, elitebb közönség számára zörgeti öreg fáját. Mert vasárnaptól új főprímása lett az Égi Kávéháznak.

Annak teraszán pedig a legnagyobb zenészeinkkel közösen szórakoztatja országunk, nemzetünk és népünk nagyjait. Az örök élet szépsége és gazdagsága, Isten szeretete veszi már körbe. Megszűnt a kínzó fájdalma, nekünk meg itt maradt az üresség. Hiányod égő seb lelkünkben és szívünkben. Vigaszt közös, boldog pillanataink emlékéből meríthetünk. Mondják, csak a jók mennek el. Te pedig a legjobb voltál a legjobbak között! Gyászunk közös, szeretteid fájdalmában is osztozunk. Buffó Rigó Sándor, a 100 tagú Cigányzenekar elnöke és művészeti vezetője, emléked szívünkben örökké élni fog!

Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat és a Roma Polgári Tömörülés elnöke

fotó: Hidvég B. Attila/ROMNET.HU
További cikkek
Cigányság és a Migránsok
IRU Magyarországon
A roma holokausztra emlékeztek Budapesten
Álláshirdetés – szakmai vezető
Álláshirdetés – szakmai vezető-helyettes
Összes cikk megtekintése