Vissza a főoldalra
 
     
Kik vagyunk?ProgramunkCsatlakozz!AktualitásokMagazinKapcsolat
Hírek
RPT események
Galéria
Hasznos információk
Kisebbségi választás 2010
Új Híd rádió műsor archivum
 
 
Esélyegyenlőségi Tervet készítünk
2019.12.10. A A A
A Roma Polgári Tömörülésben hisszük, hogy az őszinte kommunkáció és cselekvés meghozza eredményét.

Büszkék vagyünk partnereinkre, hogy a célkitűzéseinket támogatják azzal, hogy meghallgatják véleményüket, és elfogadják segítő tevékenységünket. Az elmúlt időszakban számos esélyegyenlőségi tervet készítettünk, és érzékenyítő tréninget tartottunk.

Esélyegyenlőségi tervet 2004 óta köteles készíteni minden, 50 főnél többet foglalkoztató hazai költségvetési szerv, valamint többségi állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő vállalat. Az esélyegyenlőségi terv megalkotása törvényi kötelezettség. A tudatos esélypolitika szükségességét és vállalaton belüli alkalmazását egyre több munkaadó tartja a versenyszférában is előremutató és hasznos intézkedésnek. Ma már olyan vállalatok is alkalmaznak Esélyegyenlőségi tervet, amelynek létszáma nem éri el az 50 főt.

Szinte nincs olyan csoport, amely ne gondolná magáról, hogy valamilyen szempontból esélyhátrányban van, vagy diszkriminált valamilyen ok miatt a munkahelyén. A pályakezdő, mert fiatal és nincs munkatapasztalata, az 50 év feletti, mert esetleg túlképzett, nem jut előbbre a ranglétrán, vagy nehezebben fogadja a munkahelyi változásokat, ezért megszólják. A nők azt érezhetik, hogy a férfiakhoz képest ugyanazért a munkáért kevesebb munkabért kapnak, és nehezebben jutnak vezetői álláshoz. A romák, mert ránézésre faji alapú diszkriminációt érzékelnek, és talán be se kerülnek a munkahelyre, a mozgáskorlátozottak, fogyatékkal élők, mert például nem akadálymenetes a munkahely, és napi többletfáradtságot okoz a munkaállomásra jutás. stb.

A Roma Polgári Tömörülés büszke arra, hogy több vállalat már megbízta Esélyegyenlőségi Terv készítésével. Örömmel látjuk, hogy egyre több cégvezető, management tartja fontosnak, hogy a munkatársaik egy olyan, szabályozott környezetben dolgozzanak, ahol esélyeiket a saját teljesítményük határozza meg.

A teljesség igénye nélkül, az alábbi cégeknek készítettünk esélyegyenlőségi tervet:

EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt.
NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft.
PIP Közép-Duna Menti Térségfeljesztési Nonprofit Kft.
Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.
FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.
További cikkek
Álláshirdetés - Titkárnői állás
Új Irodába Költözik a Roma Polgári Tömörülés
Esélyegyenlőségi Tervet készítünk
Konzultacio 2019
Emlékezzünk a Romák ellen elkövetett gyilkosságokra
Összes cikk megtekintése
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Makai István köszöntője
Caramel: Együtt
II. Roma-magyar véradó nap
Roma-magyar közös ebéd
Egy közös asztal mellett elfogyasztott ebédre és egy jóízű beszélgetésre szeretnénk meghívni Önt. Egy asztalnál ülve könnyebben megérthetjük és megismerhetjük egymást…
Hm... Ez érdekel!
A közoktatásról
Úgy véljük, a romákat érintő súlyos előítéletek és a hazai cigányságot sújtó hátrányok csökkentéséhez, megszüntetéséhez az oktatás és képzés jelenti az egyik legfontosabb esélyteremtési, esélykiegyenlítési lehetőséget…
Hm... Ez érdekel!
 
             
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English