Vissza a főoldalra
 
     
Kik vagyunk?ProgramunkCsatlakozz!AktualitásokMagazinKapcsolat
Történelem
Művészet
Sport
Recepttár
Elbeszélések
Mesék
Versek
Kisfilmek
 
 
Hajrá Orczy-kerti Farkasok!
2011.03.21. A A A
Az Internazionale CDFSE U12-es csapatának labdarúgó tornáján jártunk. A Józsefvárosi Orczy Focisuli növendékeit edzőjük, Pindák László ajánlotta figyelmünkbe. Olyan lelkesen és büszkeséggel mesélt a kissrácokról, hogy az RPT stábbal egyöntetűen elhatároztuk, meg szeretnénk ismerni őket.

Egy szombati nap kilátogattunk a nívós pestlőrinci Etalon pályára, ahol a csapat 4 mérkőzést játszott 5 csapattal. Érkezésünkkor már zöld mezükben, izgatottan szaladgálva fogadtak minket, majd edzőjük, Pindák László hívó szavára torna sorba rendeződtek és egyenként, fegyelmezetten bemutatkoztak. Már itt elállt a szavunk, milyen helyesek! Ezután egyből a srácok első meccse következett - összerakták a kezüket egy kupacba, majd félelmetes csatakiáltás közepette - „Hajrá Orczy-kerti Farkasok!” - kirajzottak a pályára.


Nagyon pörős és izgalmas mérkőzést láttunk, sok szép csellel és védéssel. A fiúk végig nagyon lelkesen, teljes erőbedobással küzdöttek a sokszor 1 fejjel magasabb fiúkból álló ellenfél csapatokkal szemben. Az edző végig ügyelt rá, hogy mindenki labdába rúghasson, hiszen a játék és a részvétel ugyanolyan fontos, mint a helyezés. Az utolsó meccsekre már az összes kis farkas történetét ismertük, odajöttek hozzánk beszélgetni, mi pedig a végén már kiabálva, név szerint bíztattuk őket a pálya széléről.


Az Orczy-kerti Farkasok 90%-a cigány származású, 12 év alatti kisfiú, a 8. kerület különböző általános iskoláiból lettek toborozva. Legtöbbjüknek a foci és a csapat jelenti a kitörési lehetőséget, az elismerést, a törődést és az építő közeget. Többen is kiugróan tehetségesek, akikben még nagy lehetőségeket lát edzőjük. Pindák László minden növendékére ugyanakkora figyelmet fordít, pontosan tudja, kit milyen szavakkal, módszerrel kell motiválni, jobb teljesítményre bírni. Mint mesélte, ő és segédedzője, Homonai András nem csak focit oktatnak, hanem magyarra nevelnek. A gyerekek megtanulják a rendszert, a fegyelmet, a kitartást, a csapatszellemet. Az ő csapata - meséli - az öltözőket mindig rendben, tisztán hagyják el. A gyerekek nagyobb mérkőzéseken el szokták énekelni a himnuszt, a szózatot. Büszke rá, hogy más, hozzájuk képest „elit” csapatok edzői is elismerik őket, sok felkérést kapnak, hívják őket az „úri negyedekbe” is. Munkáját a 8. kerületi önkormányzat a napokban kitüntetéssel is jutalmazta, rendszeresen szerepelnek a kerületi újságban.


A tornáról nagyon pozitív hangulatban jöttünk el, azzal az elhatározással, hogy ezt a focicsapatot figyelemmel szeretnénk kísérni és lehetőségeink szerint szárnyaink alá venni. Az RPT kiemelkedően fontosnak tartja a fiatalok nevelését, oktatását, fejlesztését, hisz ők a közös jövőnk záloga, a sport pedig az egyik leghasznosabb módja a fiatalok időtöltésének. Pindák László és csapata olyan értéket képvisel, melyre oda kell figyelni, ápolni, nem szabad magára hagyni, így kedves olvasóink hamarosan újabb híreket hallhatnak az Orczy-kerti Farkasokról.

Nagy É. Eszter

fotó: Wendl Péter

További képek az RPT facebook oldalán.
További cikkek
C. Ronaldo az Orczy téren
A jövő évi Eb-n is pályára léphet a kisebbségi válogatott
Hajrá Orczy-kerti Farkasok!
Fényes győzelem Rómában
Összes cikk megtekintése
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Makai István köszöntője
Caramel: Együtt
II. Roma-magyar véradó nap
Roma-magyar közös ebéd
Egy közös asztal mellett elfogyasztott ebédre és egy jóízű beszélgetésre szeretnénk meghívni Önt. Egy asztalnál ülve könnyebben megérthetjük és megismerhetjük egymást…
Hm... Ez érdekel!
A közoktatásról
Úgy véljük, a romákat érintő súlyos előítéletek és a hazai cigányságot sújtó hátrányok csökkentéséhez, megszüntetéséhez az oktatás és képzés jelenti az egyik legfontosabb esélyteremtési, esélykiegyenlítési lehetőséget…
Hm... Ez érdekel!
 
             
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English