Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
ÜDVÖZÖLJÜK
Köszönöm, hogy érdeklődéseddel tünteted ki a Roma Polgári Tömörülés munkáját. Politikusként a rendszerváltás óta vagyok aktív tagja a roma közéletnek, 2007 márciusa óta pedig a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökeként képviselem a főváros nagyjából 150-200 000 fős roma lakosságát. Új irányvonalat, változást hirdetek.
Hm... Ez érdekel!
MAGAZIN
Váradi István
2014.11.01.
A Roma Polgári Tömörülés azért készítette ezt a kis filmet, hogy bemutassa azokat a roma származású embereket, akik a hétköznapok során teszik mindennap a dolgukat. Ők azok az emberek, akik hétköznapi, esetenként kevéssé megbecsült foglalkozásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy kényelmesebb, vagy szebb és jobb legyen az életünk.

Ebben a portérfilmben Váradi Istvánt mutatjuk be, aki több mint 30 éve dolgozik vízvezeték szerelőként Nagykanizsán.Ez a film az Európai Unió Alapvető- és Állampolgári Jogok Programjának támogatásával jött létre. Ennek a filmnek a tartalmáért kizárólag a Roma Polgári Tömörülés a felelős. Nem tekinthető az Európai Bizottság véleményének.
Hm... Ez érdekel!
AKTUALITÁSOK
Cigányság és a Migránsok
2016.09.21.
Makai István a Klub Rádió reggeli műsorában kérdezték arról, hogy hogyan érinti a magyarországi cigányságot a migráns kérdés, illetve a népszavazás.

Hm... Ez érdekel!
IRU Magyarországon
2016.06.03.
Zoran Dimov a Nemzetközi Roma Egység (International Roma Union) elnöke látogatott el Magyarországra Macedóniából.


Hm... Ez érdekel!
 
KÖZÖS JÖVŐ: KISFILMEK
„Csak együtt mehetünk tovább…”
Makai István elnök gondolatai
 
Együtt…
Molnár Ferenc Caramel mesél
   
„Óriási a média és a közösség felelőssége…”
Fátyol Zsuzsanna, Hégető Honorka és Tolerancia-díjas újságíró
 
„Békében és egyetértésben egy építkezést el kell indítani…”
Virág Endre, vállalkozó véleménye
RPT ESEMÉNYEK
Konzultacio 2019
2019.09.23.
A Roma Polgári Tömörülés 2019 szeptemberében konzultációt hirdetett, hogy a Budapest VII. kerületi lakosok preferenciáit jobban megismerje. A konzultációs ívekkel a napokban keressük fel a kerületben lakókat.

Az íven található utolsó odalon lévő kérdőívet letépve a mellékelt válaszborítékban tudják visszajuttatni hozzánk. Amennyiben online felületen kívánja kitölteni a kérdőívet, akkor arra ezen a linken. linken van lehetősége.

Köszönjük, hogy véleményével segíti munkánkat!

Az adatkezelési tájékoztató letölthető az alábbi linkre kattintva: adatkezelési tájékoztató.

Hm... Ez érdekel!
 
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English
A roma holokausztra emlékeztek Budapesten
2015.08.02. A A A
A roma embereket segítni kell a felemelkedésben - mondta Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség államtitkára a roma holokauszt 71. évfordulója alkalmából a Roma Polgári Tömörülés (RPT) által a Cigány Történeti-, Kulturális-, Oktatási- és Holokauszt Központban szervezett megemlékezésen vasárnap.Takács Szabolcs Ferenc, a Miniszterelnökség európai uniós ügyekért felelős államtitkára, a Nemzetközi Holokauszt-emlékezési Szövetség elnöke emlékeztetett arra, hogy a több milliós európai cigányság 20-30 százalékát, a megszállt európai országok cigányságának csaknem felét gyilkolták meg a 2. világháborúban a holokauszt során.

Hangsúlyozta: kötelező az emlékezés, szembenézés. Mindig van remény a közösség újjászületésére. A történelem során sokat próbált roma közösség az alkotóerő kiapadhatatlan forrása - mondta a Miniszterelnökség államtitkára.

Takács Szabolcs Ferenc beszélt arról is, hogy a roma nemzetközi szövetség az egyetlen olyan kormányközi szervezet, amely a roma holokauszt kutatásával, oktatásával és emlékének megőrzésével foglalkozik.

Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete beszédében rámutatott: vannak, akiknek az élete származásuk, vallásuk miatt rosszabb, mint másoké. Ennek legszörnyűbb példája a holokauszt. A romák és a zsidók sorsának is ez a közös pontja, erre nap mint nap emlékezni, emlékeztetni kell és az új generációknak is el kell mondani, hogy a holokauszt egy döntés volt, egy nagyon rossz döntés.

A roma holokauszt központ segít emlékezni az áldozatokra - tette hozzá. A nagykövet beszédében kitért a néhány napja Jeruzsálemben történt, zsidó szélsőségesek által elkövetett merényletekre, és hangsúlyozta, hogy azokat ki kell vizsgálni. "Sajnáljuk és szégyelljük a történteket" - szögezte le Ilan Mor, hozzáfűzve: ezek a merényletek összeegyeztethetetlenek az izraeli demokrácia értékeivel, kihívást jelentenek és figyelmeztetnek a gyűlölet veszélyeire.

A nagykövet a budapesti rendezvényen emlékeztetett ugyanakkor arra is: Izrael az egyetlen demokrácia a Közel-Keleten, és naponta meg kell harcolnia fennmaradásáért.

A rendezvényen felolvasták Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének levelét, amelyben hangsúlyozta, hogy máig értethetetlen a roma holokauszt tragédiája, melyre nem lehet mentséget keresni.

A miniszter levelében emlékeztetett a több évszázados cigány-magyar együttélésre és leszögezte: "nekünk össze kell dolgoznunk!"

Balog Zoltán szerint "újrakezdő nemzet vagyunk" (...) "ha kell naponta újrakezdjük, mert van célunk" (...) "a mi közös életünk jobbítható".

A miniszter levelében idézte az RPT mottóját, amely szerint "múltunk közös lesz a jövőben".


forrás: hirado.hu
További cikkek
Cigányság és a Migránsok
IRU Magyarországon
A roma holokausztra emlékeztek Budapesten
Álláshirdetés – szakmai vezető
Álláshirdetés – szakmai vezető-helyettes
Összes cikk megtekintése