Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
ÜDVÖZÖLJÜK
Köszönöm, hogy érdeklődéseddel tünteted ki a Roma Polgári Tömörülés munkáját. Politikusként a rendszerváltás óta vagyok aktív tagja a roma közéletnek, 2007 márciusa óta pedig a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnökeként képviselem a főváros nagyjából 150-200 000 fős roma lakosságát. Új irányvonalat, változást hirdetek.
Hm... Ez érdekel!
MAGAZIN
Dancs Évi
2021.05.05.
A Roma Polgári Tömörülés azért készítette ezt a kis filmet, hogy bemutassa azokat a roma származású embereket, akik a hétköznapok során teszik mindennap a dolgukat. Ők azok az emberek, akik hétköznapi, esetenként kevéssé megbecsült foglalkozásukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy kényelmesebb, vagy szebb és jobb legyen az életünk.

Ebben a portérfilmben Dancs Évát mutatjuk be, aki fodrászként dolgozik.Ez a film az Európai Unió Alapvető- és Állampolgári Jogok Programjának támogatásával jött létre. Ennek a filmnek a tartalmáért kizárólag a Roma Polgári Tömörülés a felelős. Nem tekinthető az Európai Bizottság véleményének.
Hm... Ez érdekel!
AKTUALITÁSOK
Cigány hős nevét viseli ezentúl a Nyugati tér egy része
2021.03.29.
Az Idetartozunk Egyesület kezdeményezésére új nevet kap a Nyugati tér közvetlenül a pályaudvar mellett elterülő része, közölte Kerepl-Fronius Gábor a Facebook-oldalán. A főpolgármester-helyettes bejelentette, a tér Puczi Béla nevét viseli majd, akinek emlékét egy kis tábla őrizte eddig mindössze a pályaudvar oldalában.

Hm... Ez érdekel!
Cigányság és a Migránsok
2016.09.21.
Makai István a Klub Rádió reggeli műsorában kérdezték arról, hogy hogyan érinti a magyarországi cigányságot a migráns kérdés, illetve a népszavazás.

Hm... Ez érdekel!
 
KÖZÖS JÖVŐ: KISFILMEK
„Csak együtt mehetünk tovább…”
Makai István elnök gondolatai
 
Együtt…
Molnár Ferenc Caramel mesél
   
„Óriási a média és a közösség felelőssége…”
Fátyol Zsuzsanna, Hégető Honorka és Tolerancia-díjas újságíró
 
„Békében és egyetértésben egy építkezést el kell indítani…”
Virág Endre, vállalkozó véleménye
RPT ESEMÉNYEK
Álláshirdetés - Titkárnői állás
2021.02.03.
Titkárnői állás betöltésére kerssessük új munkatársunkat!
Hm... Ez érdekel!
 
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English
Esélyegyenlőségi Tervet készítünk
2019.12.10. A A A
A Roma Polgári Tömörülésben hisszük, hogy az őszinte kommunkáció és cselekvés meghozza eredményét.

Büszkék vagyünk partnereinkre, hogy a célkitűzéseinket támogatják azzal, hogy meghallgatják véleményüket, és elfogadják segítő tevékenységünket. Az elmúlt időszakban számos esélyegyenlőségi tervet készítettünk, és érzékenyítő tréninget tartottunk.

Esélyegyenlőségi tervet 2004 óta köteles készíteni minden, 50 főnél többet foglalkoztató hazai költségvetési szerv, valamint többségi állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő vállalat. Az esélyegyenlőségi terv megalkotása törvényi kötelezettség. A tudatos esélypolitika szükségességét és vállalaton belüli alkalmazását egyre több munkaadó tartja a versenyszférában is előremutató és hasznos intézkedésnek. Ma már olyan vállalatok is alkalmaznak Esélyegyenlőségi tervet, amelynek létszáma nem éri el az 50 főt.

Szinte nincs olyan csoport, amely ne gondolná magáról, hogy valamilyen szempontból esélyhátrányban van, vagy diszkriminált valamilyen ok miatt a munkahelyén. A pályakezdő, mert fiatal és nincs munkatapasztalata, az 50 év feletti, mert esetleg túlképzett, nem jut előbbre a ranglétrán, vagy nehezebben fogadja a munkahelyi változásokat, ezért megszólják. A nők azt érezhetik, hogy a férfiakhoz képest ugyanazért a munkáért kevesebb munkabért kapnak, és nehezebben jutnak vezetői álláshoz. A romák, mert ránézésre faji alapú diszkriminációt érzékelnek, és talán be se kerülnek a munkahelyre, a mozgáskorlátozottak, fogyatékkal élők, mert például nem akadálymenetes a munkahely, és napi többletfáradtságot okoz a munkaállomásra jutás. stb.

A Roma Polgári Tömörülés büszke arra, hogy több vállalat már megbízta Esélyegyenlőségi Terv készítésével. Örömmel látjuk, hogy egyre több cégvezető, management tartja fontosnak, hogy a munkatársaik egy olyan, szabályozott környezetben dolgozzanak, ahol esélyeiket a saját teljesítményük határozza meg.

A teljesség igénye nélkül, az alábbi cégeknek készítettünk esélyegyenlőségi tervet:

EVIN Erzsébetvárosi Ingatlangazdálkodási Nonprofit Zrt.
NFSI Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Nonprofit Kft.
PIP Közép-Duna Menti Térségfeljesztési Nonprofit Kft.
Fővárosi Kertészeti Nonprofit Zrt.
FŐKÉTÜSZ Fővárosi Kéményseprőipari Kft.
További cikkek
Új Irodába Költözik a Roma Polgári Tömörülés
Álláshirdetés - Titkárnői állás
Esélyegyenlőségi Tervet készítünk
Konzultacio 2019
Emlékezzünk a Romák ellen elkövetett gyilkosságokra
Összes cikk megtekintése