Vissza a főoldalra
 
     
Kik vagyunk?ProgramunkCsatlakozz!AktualitásokMagazinKapcsolat
Történelem
Művészet
Sport
Recepttár
Elbeszélések
Mesék
Versek
Kisfilmek
 
 
A jövő évi Eb-n is pályára léphet a kisebbségi válogatott
2011.04.12. A A A
A 2012-es Európa-bajnokságon is pályára léphet az anyagi gondokkal küzdő kisebbségi labdarúgó-válogatott, amely eddigi 110 mérkőzéséből 107-et megnyert.

Mezei István, a korábban romaválogatottként szerepelt csapat menedzsere az MTI-nek hétfőn ugyanakkor elmondta, nagy valószínűséggel anyagi okok miatt kénytelen lemondani a július 16-án, Finnországban sorra kerülő, korosztályos Helsinki Kupát. A tornát 2006-ban megnyerték, többek között legyőzve a 19 éven aluli brazil együttest is.

"Anyagi okok miatt gyakran nem tudunk részt venni olyan tornákon, ahol az esélyesek közé tartoznánk. Az utóbbi időben fel-fel bukkannak nevesebb cégek, de ők sem tudnak minket kellő összeggel támogatni." - közölte a csapat menedzsere, hozzátéve: megközelítőleg 2,3 millió forintra lenne szükségük, hogy részt vegyenek az idén az U17-es együttesek számára kiírt Helsinki Kupán.

"Ha elhagyjuk az ország területét, magyarnak érezzük magunkat és egyetlen célunk, hogy dicsőséget hozzunk az országnak. - mondta Mezei. - Viszont anyagi támogatás nélkül nem tudunk haladni a munkával és így nem jutnak lehetőséghez a tehetséges roma fiatalok sem."

A kisebbségi válogatott ugyanakkor szerephez juthat a 2012-es, lengyel-ukrán közös rendezésű Eb-n. A Lengyel Labdarúgó Szövetség ugyanis kezdeményezte, hogy a magyar kisebbségi válogatott a kárpátaljai kisebbségi válogatottal közös csapatot alkotva mérkőzzön meg a lengyel és ukrán kisebbségi válogatottal a kontinenstorna nyitónapján és a döntő előtt is.

"A két mérkőzés időpontjáról és a részletekről még nem kaptunk tájékoztatást, de nagyon örülünk a lehetőségnek" - mondta Mezei István, akinek példáját követve már 14 országban létezik kisebbségi labdarúgó-válogatott.

forrás: MTI
További cikkek
C. Ronaldo az Orczy téren
A jövő évi Eb-n is pályára léphet a kisebbségi válogatott
Hajrá Orczy-kerti Farkasok!
Fényes győzelem Rómában
Összes cikk megtekintése
 
   
 
Figyelmébe ajánljuk
Makai István köszöntője
Caramel: Együtt
II. Roma-magyar véradó nap
Roma-magyar közös ebéd
Egy közös asztal mellett elfogyasztott ebédre és egy jóízű beszélgetésre szeretnénk meghívni Önt. Egy asztalnál ülve könnyebben megérthetjük és megismerhetjük egymást…
Hm... Ez érdekel!
A közoktatásról
Úgy véljük, a romákat érintő súlyos előítéletek és a hazai cigányságot sújtó hátrányok csökkentéséhez, megszüntetéséhez az oktatás és képzés jelenti az egyik legfontosabb esélyteremtési, esélykiegyenlítési lehetőséget…
Hm... Ez érdekel!
 
             
Webmesterünk a közös jövő!
Címünk: 1073 Budapest, Barcsay u. 11. Tel.: (06-1) 789-0517 Fax: (06-1) 789-0518
E-mail címünk: info@rptinfo.hu
 
English